zondag 30 juni 2013

Nieuwe expo combineert werelden van kunstenaars Daniel van Nes en Christy de Witt

Van 5 juli tot en met 14 juli is in Sint Maria's Gallery een selectie te zien van werk van Christy samen met dat van een kunstenaar die zij zelf enorm bewondert: Daniël van Nes. 

Daniël van Nes is bekend om zijn installaties met “verlichte gravures”. Hij transponeert oude technieken naar moderne materialen en nieuwe visuele concepten, wat resulteert in extreem gedetailleerd werk met een haast magische uitstraling.


Exit Node/Bug Eye - Daniel van Nes
Van Nes studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en was als curator betrokken bij de oprichting van de prijswinnende BLOOOM art show te Keulen. Daniel exposeert in galeries en kunstbeurzen wereldwijd, waaronder Londen, New York en Berlijn en wordt internationaal vertegenwoordigd door Yasha Young.

Twee kunstenaars die werken in een geheel eigen stijl, met een geheel eigen zeggingskracht maar wiens werk inhoudelijk veel raakvlakken vertoont. Wat zij gemeen hebben is dat zij eigen werelden scheppen, werelden bevolkt met karakters die vechten om vooral niet hun greep te verliezen op al wat hen dierbaar is. Een schijnbaar verloren strijd?

Heavy Weight #4 / Christy de Witt

In TWC's eigen pop up galerie Sint Maria's Gallery komen die twee werelden van 5 tot en met 14 juli samen: een garantie voor bespiegelende, soms confronterende, dan weer uitdagende, tot nadenken en verdieping stemmende tekeningen, zeefdrukken, gravures en nog veel meer op uiteenlopend formaat. En: nog veel meer, van T-shirts tot mokken en customized art work.

Vrijdagavond opener: 

Vrijdag 5 juli om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) 
Sint Maria's Gallery
pop-up locatie: Sint Mariastraat 142-B 

3014 SR  Rotterdam (Centrum)
op een steenworp vanaf de Nieuwe Binnenweg (nabij Gouvernestraat)

daarna nog t/m zondag 14 juli te zien
openingstijden: vrij-/za-/zondag 12.00-18.00

daarbuiten: op onregelmatige tijdstippen (check Facebook) of op afspraak: sintmariasgallery@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten