donderdag 4 augustus 2016

Zeg het met bloemen! Creatieve Witty Art Workshop in Arboretum Trompenburg

Van de week mocht ik een creatieve workshop verzorgen voor een groep van 12 senioren, op een bijzonder kleurrijke en inspirerende locatie, namelijk Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam-Kralingen.

De workshop vormde de afsluiter van een 'Verwonder en Beleef Wandeling' door deze mooie botanische tuin (inclusief een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart in het theehuis) en bleek een groot succes. Die dag overvloedig vallende regen bleek noch de creativiteit noch het humeur van de deelnemers hebben aangetast, want ze gingen voortvarend aan te werk en aan de slag.

De bedoeling was om de tijdens de wandeling opgedane indrukken te verwerken in een zelf samengesteld fantasie-bloemstuk. Op die manier hadden de deelnemers meteen een mooi persoonlijk souvenirtje aan een leuke middag uit. Zoals bij alle Witty Art Workshops stond de eigen creativiteit, fantasie en vindingrijkheid van de deelnemers voorop. Dat leverde ook nu weer mooie resultaten op, en dito onderlinge gesprekken. Want de deelnemers, allemaal dames, schroomden er niet voor elkaars creaties te bespreken. Waar de één bijvoorbeeld ging voor ''veel en vol kleur, want zo is het leven toch?'', kwam de ander met een bijna minimalistisch bloemstukje want ''minder is meer, en zo zit ik zelf ook in elkaar, geen opsmuk voor mij''. De één nam zorgvuldig de tijd om tot een afgewogen compositie te komen, de ander stelde er binnen no time meteen maar twee samen.


De grote gemene deler: ze waren allemaal ontzettend trots op hun zelfgemaakte creaties, die ze natuurlijk allemaal mee naar huis mochten nemen. Dat en het onverholen plezier dat ze hadden en de flinke dosis pret en plezier die de dames onderling met elkaar maakten, zorgden weer voor een uiterst geslaagde Witty Art Workshop.


Deze workshop verzorgde ik in opdracht en in samenwerking met Zowel Delfshaven, in het kader van het Zomerprogramma Lange Leve Kunst, boordevol inspirerende, interessante, leuke en actieve activiteiten. Toegankelijke en laagdrempelige uitstapjes, die senioren in Delfshaven de gelegenheid geven om er in goed gezelschap op uit te gaan en anderen te ontmoeten. De meeste activiteiten zijn dan ook geschikt voor zowel valide als minder valide deelnemers.

Het zomerprogramma loopt nog door tot en met 28 augustus a.s. Daarnaast worden er gedurende het hele jaar leuke activiteiten georganiseerd voor senioren in Delfshaven. Nieuwsgierig? Informeer dan via 010 286 14 05. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten