woensdag 22 mei 2013

Driemaal Witty Art in jubileumuitgave Metropolis 25 jaar (met preview!)



Dit jaar bestaat het bekende, volgens sommigen zelfs roemruchte Rotterdamse muziekfestival Metropolis 25 jaar. Beroemd of berucht, Metropolis is een begrip voor de avontuurlijk ingestelde muziekliefhebber. Het huismotto van het festival is immers niet voor niets ''The Best You've Never Heard Of'''.

Tijd voor een jubileumuitgave, dachten Paul van Schaik en Saskia Gravelijn, Metropolisfans van het aller-, allereerste uur. Ze voegden, op z'n Rotterdams, de daad bij het woord en stelden binnen no time een redactie van verslaggevers en fotografen samen, die op zoek zijn gegaan naar wat Metropolis de afgelopen jaren zo de moeite waard maakte. De oogst mag er zijn: een collectie van hoogtepunten uit de 25-jarige geschiedenis van het succesvolle evenement, vanaf 1988 tot nu.

En dat gebundeld in een lekker dik magazine van 128 pagina's boordevol heerlijke artikelen, smakelijke en smakeloze anekdotes, indrukwekkende fotoreportages, interviews, stijlvol artwork, opwindende verhalen, persoonlijke columns en illustraties, plus nog eens de line-up van alle 25 edities.


En .. inclusief niet één, geen twee, maar liefst drie Witty Art illustraties. Dus behalve voor Metropolis fans is het magazine eigenlijk verplichte kost voor iedereen die Witty Art een warm hart toedraagt. Want op verzoek van de initiatiefnemers leverde Christy drie illustraties ter verbeelding van columns van Emile van der Velde en een gedicht van Josse Kos. En, met daarin natuurlijk haar eigen vertaling van het ''enige echte Metropolis gevoel''.

Hierbij alvast één voorproefje: de illustratie die ik maakte voor de persoonlijke herinnering van journalist/columnist Emile van de Velde aan 25 jaar Metropolis: de beruchte, zo goed als mislukte maar dankzij een snoeihard optreden van de Britse band The Cribs in ieder geval voor Emile zeer geslaagde afterparty van Metropolis 2005.


Het Metropolis #25 Jubileum magazine is een uitgave van Wonderland Publishing en is vanaf 22 juni verkrijgbaar. Lees hier alles over jij 'm in je bezit kunt krijgen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten