vrijdag 14 november 2014

Drukbezocht Broodje COiD tijdens 'Beelden Op Locatie!Dinsdagmiddag 11 november jl. vond in Kookstudio Mix het Broodje COiD plaats, een informele netwerkbijeenkomst voor (creatief) ondernemers in Rotterdam Delfshaven en sinds jaar en dag een begrip. 'Het Broodje', dat vier keer per jaar plaatsvindt op telkens wisselende locaties, biedt (creatief) ondernemers de gelegenheid om gedurende een verzorgde lunch elkaar te ontmoeten, gedachten uit te wisselen en kennis, ervaring en natuurlijk contacten op te doen. Ook zijn er telkens interessante gastsprekers.

Na een korte inleiding van Benji de Levie namens de organisatie van Broodje COiD, was het woord aan Jolanda Drukker Murray en Harry Schumacher, naast exposanten ook de organisatoren van de expositie Beelden Op Locatie; en daarna aan Crista Hammel, eigenares van Kookstudio Mix en Ian Pieters van Evermore Thee Koffie & Chocolade, gevestigd in hetzelfde pand.Daarna een mooie bijdrage van Siebe Thissen, Hoofd Collectie Openbare Ruimte van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, over de vele 'zwerf- of weesbeelden' in Rotterdam: beelden in de openbare ruimte, waarvan niet duidelijk is van wie ze zijn: particuliere eigenaren, of dan toch de gemeente zelf, want ooit eigendom van inmiddels geprivatiseerde gemeentelijke diensten. Een gepassioneerd pleidooi voor hoe burgers e/of bedrijven die zwervers een nieuw, thuis kunnen geven door zelf beelden te adopteren, als bijvoorbeeld particulier bewonersinitiatief of bij wijze van aanwinst voor de bedrijfscollectie. Of een mengvorm.Het werd allemaal vastgelegd door Cineac Delfshaven, het lokale televisiestation. Ook ik werd kort geinterviewd, evenals andere kunstenaars. Op de fotoselectie hieronder zie je onder meer hoe collega-exposant Noortje Stortelder iets vertelt over haar mooie fotowerk.

Daarna was er volop gelegenheid om, onder het genot van een heerlijke lunch, verder te netwerken, hetgeen ook volop gebeurde. Zo heb ik zelf een aantal interessante, potentiele contacten voor zakelijke samenwerkingen opgedaan. Wie weet wat daar uit voortkomt!Last but not least: 

Beelden Op Locatie is nog te zien tot en met 30 november a.s., op zaterdag en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. En: om 12.00 uur opent Evermore al voor een overheerlijk kopje koffie of thee en natuurlijk volop keuze uit diverse heerlijke chocolade. Art & Choc, now, who could resist?

'Beelden Op Locatie'
Winterexpositie bij Kookstudio Mix 
Werk van Jolanda Drukker Murray, Harry Schumacher, Noortje Stortelder, Petra Jongmans, Dorothé Arts & Christy de Witt
Coolhaven 160 Rotterdam 
Bezichtiging op afspraak ook mogelijk: 06 21 400 060

Wil je persé mij zien en spreken tijdens de expositie? Dat kan ook. Zo ben ik er bijvoorbeeld in ieder geval zondag 16 november de hele middag. Je kunt mij uiteraard ook mailen en dan bekijken we wat mogelijk is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten